Fortælling fra De Skæve Boliger

Ellen hjælper med varmen

En af beboerne, Ellen, læste kort efter indflytningen brugsanvisningen til varmefordeleren både forfra og bagfra, til hun havde helt styr på betjeningen. Da Svend henvendte sig til personalet, fordi han ikke kunne få varmefordeleren til at fungere, kunne vi foreslå ham at kontakte sin nabo, Ellen. Vi gik sammen ud og bankede på Ellens dør. Hun ville gerne hjælpe og et øjeblik efter havde Svend i naboboligen også varme.

Efterfølgende har Ellen også hjulpet de andre beboere med varmen, og det har medført, at en af dem kontaktede hende en weekend, hvor han ikke kunne finde ud af at sætte sit simkort i telefonen. Der gav Ellen en hånd med.

Et par af beboerne har ønsket at få ansvaret for saltning og snerydning af fællesarealerne. Det har de fået lov til. De har også fået lov at stå for græsslåning og ukrudtsbekæmpelse, og det ser ud til at de fordeler opgaverne fint mellem sig og trives med ansvaret.

På beboermøderne, som afholdes en gang om måneden, er det et fast punkt på dagsordenen, hvordan stemningen er mellem boligerne. Her støtter vi en proces, hvor åbenhed og godt nabofælleskab vægtes højt.

Den tryghed det giver, at have tag over hovedet, har betydet at beboerne kan tage deres gennerelle livssituation op til revidering. Stig, som har været gadehjemløs i omkring 8 år, nu er startet i en praktik 15 timer om ugen. Jens er startet på et forløb i HRC for at forbedre sin nattesøvn og generelle sundhed.

Seneste nyhed

En bedre hverdag

Næste kursus starter tirsdag den 20. februar 2024. Har du eller dine nærmeste en oplevelse af, at alkoholen fylder i dit liv? Læs mere her

Læs mere »

Bliv ringet op

Del