Om De Skæve Boliger

Tæt ved Pensionatet i Hornbæk har center for Økonomi og Ejendomme opført seks Skæve Boliger. Målgruppen er mennesker med komplekse sociale og psykiske problemstillinger, misbrug og ringe sociale kompetencer. Målgruppen er typisk ikke udadreagerende og ikke opsøgende ift. børn og andre naboer, men holder sig mest for sig selv. Boligerne er enkeltstående 36 km2 pavilloner med et lille soveværelse, et køkken-stue alrum, toilet med bad og egen vaskemaskine, samt en god terrasse foran huset.

Støtte:
Der er tilknyttet 30 timers social viceværtsfunktion. Hver borger får tildelt en støtte kontaktperson fra Pensionatets team. Som en del af det sociale tilbud er tilknyttet en peer-medarbejder. Støttekontaktpersonen støtter beboerne i at etablere og opretholde en hverdag, de er tilfredse i, og som bringer dem mest mulig livskvalitet. Ved visitationen oprettes samarbejdsaftaler mellem beboer og kontaktperson. Der arbejdes med det gode naboskab til beboerne på Per Bjørns Vej, samt internt imellem beboerne.

Aktiviteter:
En gang om måneden afholdes der beboermøde. Beboerne kan komme med punkter, men et fast punkt er altid stemningen mellem naboerne, fordi det respektfulde naboskab er så vigtigt for menneskers trivsel. Der etableres fælles grillplads på området. I Pensionatets åbningstid vil det være muligt at mødes i kælderen og drikke en kop te eller kaffe og få en sludder med personalet.

Antal pladser:
Der er i alt seks Skæve Boliger med individuelle lejekontrakter.

Formål og visitation:
Boligerne går ind under almenboliglovens § 149 kapitel 10a: almenboliger til særligt udsatte grupper og visiteres gennem Lotte Kragelund, leder af CROS.

Seneste nyhed

En bedre hverdag

Næste kursus starter tirsdag den 20. februar 2024. Har du eller dine nærmeste en oplevelse af, at alkoholen fylder i dit liv? Læs mere her

Læs mere »

Bliv ringet op

Del